Yatırım Olanakları

Salçalık biber ilçe dışında pazar bulmaktadır. Ayrıca yıllık 30.000 ton domates yetiştirilmekte olup ilçemizde bir salça fabrikasına ihtiyaç duyulmaktadır.

İlçemizde incir işleme ve pazarlama yerleri yoktur.

İlçemizde yılda yaklaşık 700 ton ceviz, 1000 ton kestane üretimi yapılmakta olup, bu ürünleri değerlendirecek ve işleyecek tesisler bulunmamaktadır.

Zeytinyağının değerlendirilmesi açısından bir sabun fabrikasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Hayvancılık önemli bir sektör olup, gübre ve yem fabrikalarına ihtiyaç duyulmaktadır.

Buna paralel olarak süt işleyen ve değerlendiren tesislere ihtiyaç duyulmaktadır.

İlçede Belediyeye ait 500 ton kapasiteli soğuk hava tesisi olup ikinci bir soğuk hava deposunun tesisi gerekmektedir.

Yetiştirilen sebzeleri uzun süre koruyacak dondurulmuş sebze tesisleri yoktur.

Çevre ilçelerin aksine, İlçemizde çiçekçilik gelişim göstermemiş olup, çiçek üretiminin teşvik edilmesi gerekmektedir.

Tatlı su balıkçılığı için gerekli coğrafya ve iklime sahip olan ilçemizde bu yönde yatırımlar yapılabilir.

İlçemizde şu anda konut açığı bulunmamakla beraber Organize sanayinin getirecekleri ile birlikte konut ihtiyacı oluşacaktır.

Sonuç olarak; Tarıma dayalı sanayilerin gelişmesinde Torbalı-Ödemiş-Tire aksı yeni gelişme alanı olarak şekillenmektedir. Tarımsal üretimlerin sanayide hammadde olarak girdisi ile ilçemiz ekonomisine sağladığı katma değeri artıracaktır.

Kaynak: Tire Ticaret Odası