Belediye Araç Filosuna 3 Araç Daha

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin temizlik hizmetlerine katkı sağlamak üzere 25,7 milyon liralık maliyetle 90 araç satın aldı. Son teknoloji araçların dağıtımına Tire dahil olmak üzere İzmir'in güney bölgesinde bulunan 8 ilçeden başlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Kemalpaşa'da düzenlenen törende Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'e Tire Belediyesi'ne armağan edilen 3 aracın anahtarını teslim etti.

KOCAOĞLU ''İLÇE BELEDİYELERİNE HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ''

Araç devir teslim töreninde konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu : "Biz merkezi hükümetten aldığımız güç ve yetkiyle, kaynaklarla, ilçe belediyelerimizle uyum ve eş güdüm içinde hemşehrilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. 13 yıllık belediye başkanlığı dönemimde özelikle ayrım yapmamaya, adil davranmaya çok özen gösterdim. Teknoloji gelişiyor, bilim gelişiyor. Bilimi ve teknoloji rehber alarak, yeniliklerden istifade ederek vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermeye çalışıyoruz. İlçe belediyelerine çevre temizlik faaliyetlerini yapmaları için 149 adet temizlik aracı ile 38 bin adet çöp konteyneri, 1000 adet moloz konteyneri dağıtmıştık. Bunların toplam bedeli 35 Milyon Lira  civarındaydı. Şimdi de 30 ilçemize 3'er adet olmak üzere 90 temizlik aracı dağıtıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk beş yıl 2 milyar TL olaran yatırım harcamamızı, ikinci beş yılda 4.5 milyara çıkardık. Üçüncü beş yılımızda bu rakam 8 milyar TL olacak. Bunu tasarruf ederek, kentin, belediyenin olanaklarını doğru kullanarak yapıyoruz. İlçe belediyelerimizin bugün olduğu gibi ihtiyaçlarına koşuyor, ihtiyaç duyulan projelerine destek veriyoruz. Vermeye devam edeceğiz".

BAŞKAN ÇİÇEK :''AZİZ BAŞKAN'A TİRELİLER OLARAK TEŞEKKÜR EDİYORUZ''

Göreve geldiklerinden bu yana Tire Belediyesi olarak araç filosunu her geçen yıl geliştirdiklerini ve yenilediklerini ifade eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ''Bugünkü törenle belediyemize kazandırılan araçlar son teknolojiye sahip. Atık su çekmek ve temiz suyu ihtiyacı olan yerlere taşımak için kullanılan 1 adet vidanjör 3 ton temiz, 5 ton atık su kapasitesi ile çalışıyor. Çöp konteynerlerini yıkamak için özel olarak dizayn edilen 1 adet konteyner yıkama aracı özellikle temizlik işlerinde büyük kolaylık sağlayacak. Moloz konteyner araçları ise evlerden çıkan molozların taşınmasında kullanılacak. Sayın Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyoruz'' dedi.

STADIMIZ KÜÇÜK MENDERES HAVZASI'NIN YILDIZ OLACAK

Yapımı devam eden Tire Arena Stadı hakkında da açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ''Stadımızda çalışmalar her geçen gün tüm hızıyla devam ediyor. Bizzat ben günde iki defa çalışmaları incelemek için orada bulunuyorum. UEFA standartlarında 15 bin kişilik olan stadımızın kuzey ve güney tribünleri için 23 milyon 500 bin TL. Kale arkaları, saha çimlenmesi ve düzenleme çalışmaları için 27 milyon TL. Yani toplamda 50 milyon 500 bin TL bedelin %80'ni İzmir Büyükşehir Belediyesi kalan % 20'ni ise biz karşılıyoruz. Stadımız tamamlandığında Küçük Menderes Havzası'nın yıldız olacak'' dedi.

ATIK SU ARITMA TESİSİ EYLÜL'DE BİTİRİLECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize yaptırılan Atık Su Arıtma tesisi hakkında açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek :'' Hüseyin Ağa Köprüsü Mevkii'nde Tire Belediyesi'ne ait 21 bin metrekarelik alanda kurulan tesiste inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Tesisin havalandırma havuzları tamamlandı, son çökeltim havuzları, geri devir pompa istasyonu ile idari bina inşaatı ise sürüyor, biofosfor tankı imalatına ise çok yakında başlanacak ve çalışmalar Eylül ayında tamamlanacak'' dedi.