Ve Beklenen Oldu Tire-Belevi Arasında Yapılacak Olan Duble Yolun Temeli Atıldı

Adı ölüm yoluna çıkan ve yıllardır onlarca kişinin hayatını kaybettiği Tire-Belevi arası duble yolun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Tirelilerin yıllardır özlemle yapılmasını bekledikleri, birçok kazanın yaşandığı kayıplara sebep olan, sıkıntılı hali her seferinde dile getirilen 'Tire-Belevi' karayolunun çift yönlü hale getirilmesi için hazırlanan yol yapımı projesi, Tire'ye gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katıldığı temel atma töreniyle hayata geçirildi.

Tire-Belevi yolu yapımı temel atma töreni, Belevi yol çıkışının bulunduğu Kesikbaş Mevki'inde yapıldı.

Törene, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli ve İbrahim Turhan, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma törenine geçmeden önce, sırasıyla Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan konuşmalarını yaptılar.

BAKAN ASLAN: ''YOL 4 EYLÜL 2018 TARİHİNDE BİTİRİLECEK.''

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:”Ülkemizi daha erişilebilir ve ulaşılabilir yapmak için 81 ili birbirine bölünmüş yollarla bağlıyoruz.” dedi.

Tire'ye ilk defa geldiğini ama Tire ve Tirelileri çok iyi tanıdığını ifade eden Bakan Arslan:''Sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. 2019 yılında bitirilmesi planlanan yolun tarihini öne alıyoruz. Tire'nin kurtuluş günü olan 4 Eylül 2018'de yolumuzu tamamen bitirip ilçe ve çevresinin hizmetine sunacağız.'' dedi.  Bakan Arslan, Belevi'nden başlayacak yolun Çayırlı Mahallesi'ne kadar olan 21 km'lik bölümünde çalışmaların hemen başlayacağını, geriye kalan 13 km'lik kısmın ise Çatal bağlantılı olacağını ifade etti. Tire- Belevi yolunda bugüne kadar yaşanan can kayıplarının üzücü olduğunun altını çizen Arslan: “Kurtaracağımız canların değeri parayla ölçülemez. Tirelilere sözümüz vardı yerine getiriyoruz. Ödemiş, Tire, Beydağ ve Kiraz'ın mümbit topraklarında yetiştirilen ürünler rahatça İzmir'e ulaşacak. 24 metre genişliğindeki bölünmüş yol iki gidiş, iki geliş 4 şerit olacak. Sıcak asfaltla kaplanacak yol, toplam 73 buçuk milyon liraya mal olacak.” dedi.