Başkanlar Tire'de Buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Tire Ali Efe Hanı önündeki alanda Tirelilerle buluştu.

Alana Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile birlikte gelen Başkan Aziz Kocaoğlu Tire Belediye Bandosu tarafından ''İzmir Marşı'' ile karşılandı.

“ARKAMIZDA BÜYÜK BİR GÜÇ VAR.”

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek: “Yaptığımız her projede biz biliyoruz ki, arkamızda büyük bir güç var, büyük bir insan var. O da Aziz Kocaoğlu. Çalmadan, çaldırtmadan, borçlanmadan, borçları ödeyerek, dev tesisler yapan Aziz Kocaoğlu, Tire'ye sessiz sedasız pek çok yatırım kazandırdı. 10 milyon liralık yatırımla arıtma tesisinin yüzde 60'ını tamamladı, çalışmalara ise tüm hızıyla devam ediyor. Sadece İzmir'de değil Ege Bölgesi'nin hiçbir yerinde bu kadar modern ve donanımlı bir stadyum yok. 15 bin kişilik stadyum, 55 milyon liralık yatırımla yapılıyor.” dedi.

''YATIRIMLAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK.''

Tire'de yapımı süren 15 bin kişi kapasiteli Tire Arena Stadyumu'nun 3 aya kadar tamamlanacağını müjdeleyerek konuşmasını sürdüren Kocaoğlu: “Onlar, 'Stat yapmamızı engelliyorlar, elimizi ayağımızı tutuyorlar' derken, biz Tire'de 15 bin kişilik stadı 3 aya kadar bitiriyoruz. Stat yapmak belediye hizmetlerine girmiyor ama biz bunu yaptık. İzmir'de tarım politikası gelişiyor, İzmir'de tarım katlanarak arttı. Bir baktılar İzmir'in sanayisi büyüyor. Dünyanın gözü İzmir'e bakmaya başladı. Avrupa Birliği İzmir'in ekonomik büyüme rakamlarını incelemeye başladı. 2010 yılından itibaren İzmir'in büyümesi kendi kulvarındaki dünyanın en büyük 130 ilçesi arasında önce 6. sonra 4. ve en son 2. oldu. İzmir'e yatırımcılar gelmeye başladı.” şeklinde konuştu.

KÖYLERE ZİYARET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri Yücel Özen ve Okan Karlıdağ ile Tire CHP İlçe Başkanı Hakan Şenoyar'ın da katıldığı programda, ilçe merkezinin dışında Işıklı ve Dallık mahallelerini de ziyaret ederek vatandaşların talep ve önerilerini dinledi. Başkan Aziz Kocaoğlu ve Tayfur Çiçek: “Ayrışmayı ve ötekileştirmeyi bırakıp birbirimize sarılmamız gerekiyor.” mesajı verdi. Yapılan köy ziyaretlerinin ardından yapımı devam eden Tire Arena Stadı'nda incelemelerde bulundu.