30 Ağustos’ta Çifte Bayram Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı aynı gün ardı ardına yapılan törenlerle kutlandı.

30 Ağustos 2017 Günü ilk olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı. Kutlamalara Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Garnizon Komutan Vekili Asteğmen Barış Yüksel, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, ilçe protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. İlçe Garnizon Komutan Vekili Asteğmen Barış Yüksel yaptığı konuşmada büyük zaferlerin büyük insanlarla yapılacağını belirterek: ‘’Ülkemizi düşman işgalinden kurtaran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kere daha saygı minnet ve şükranla anıyoruz.’’ dedi. Kutlamalar daha sonra Kaymakamlık makamında protokolün tebrikleri kabulü ile devam etti.

RESMİ BAYRAMLAŞMA ÖĞRETMENEVİ’NDE YAPILDI

Kurban Bayramı öncesindeki son mesai günü olan 30 Ağustos’ta resmi bayramlaşma gerçekleşti.

Resmi bayramlaşma törenine: Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Cumhuriyet Savcısı Tayfun Uzundere, Garnizon Komutan vekili Asteğmen Barış Yüksel, İlçe Emniyet Müdür vekili Sıtkı Döner, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Davutoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Bozkurt, İlçe Müftüsü Şaban Sağdan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Karakaptan, Gediz Edaş Müdür Yardımcısı Osman Türeli, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Özlem Şen, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Naile Özkürkçüler, İlçe Nüfus Müdürü Süleyman Tabakoğlu, Müze Müdürü Enis Üçbaylar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulvi Toprak, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Tire1922 Spor Kulübü Başkanı Mutlu Sarayköylü, oda ve dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.