Halk Oyunları Gösterileri Hafta Boyu Devam Etti

6-7 Eylül tarihlerinde yapılan etkinlerde birbirinden değerli ekipler gösterilerini Tireliler için farklı mekânlarda sundu.

KORTEJ YAPAN EKİPLER KENT MÜZESİ ÖNÜNDE BULUŞTU

Tire Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin ev sahipliğinde yapılan gösterilerde Tire Halk Eğitim Merkezi Teira Sanat Grubu, Gümüşhane Belediyesi Gümüş Halk Dansları Topluluğu, Ankara AFTAD Halk Oyunları Ekibi yer aldı. 6 Eylül akşamı İmam Hatip Cami önünde davul zurna eşliğinde kortej yürüyüşüne başlayan ekipler Kent Müzesi önünde Tirelilerle buluşarak hünerlerini sergiledi.

AKŞAM ETKİNLİKLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Aynı günün akşamı saat 21.00’ de İstasyon Mevkii’nde gerçekleştirilen etkinlere ise Tireli vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Meydanın ve çevresinin dolduğu etkinlik alanında ilk olarak Nurgül Sarayköylü yönetimindeki Tire Belediyesi Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Ege yöresine ait oyunlarını sergileyen ekipler yerini Gümüşhane Belediyesi Gümüş Dans Topluluğu’na bıraktı. Farklı yörelerin oyunları karma olarak sahneleyen Gümüş Dans Topluluğu son olarak kendi yöreleri Karadeniz oyunları ile meydanı dolduranları coşturdu.

Sevil Bozkurt yönetimindeki Tire HEM Teria Roman Dans Topluluğu ise gecenin renkli ekiplerinden biri oldu. Rengarenk kostümlerle izleyicilerin karşısına çıkan ekip roman oyunları ile mest etti.

Ankara AFTAD Ekibi ise hem kıyafetleri hem de oyunları ile büyük ilgi gördü. Azeri oyunlarını sahneleyen ekip, oyunun finalinde bireysel şovları ile büyük alkış aldı.

Gecenin sonunda Tire Belediyesi Halk Oyunları ekibi bir kere daha sahne aldı. 11 yabancı ülkede ve yurtiçinde çeşitli festivallerde ilçemizi gururla temsil eden ekip farklı yörelerin oyunlarının harmanladığı ‘’Potpuri’’ gösterisini sahneledi. Yüksek tempoda yaklaşık 15 dakika süren final oyunu izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı.

‘’ERİK DALI’’ GECENİN SÜRPRİZİ OLDU

Etkinliği izlemeye gelen Tireliler programın bittiğini düşünerek yavaş yavaş alandan ayrılmayı düşünürken ekiplerin sürprizi ile karşılaştı. Etkinlikte yer alan ekipler ‘’erik dalı’’ türküsü ile gecenin sürprizini yaptı. Karma ve doğaçlama oynayan ekibe izleyiciler de dâhil olunca gece adına yakışır bir şekilde sonlanmış oldu.