Gaziler Günü Etkinliklerle Kutlandı

19 Eylül Gazileri Anma Günü Tire'de yapılan resmi törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde yapılan resmi törene Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Adem Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Geliş, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, İlce Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Davutoğlu, Emniyet Müdürü Engin Tetik, ilçe protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi yakınları katıldı.

Törende konuşma yapan Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Adem Aydın 19 Eylül tarihinin Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik ve Mareşallik" unvanının verilmesi olduğunu hatırlatarak: "Vatan uğruna şehit ve gazi olmuş tüm vatan evlatlarını sevgi, saygı rahmetle anıyorum." dedi.

Başkan Çiçek Gaziler İçin Lokma Döktürttü

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle tüm gazilerimiz ve şehitlerimiz için lokma döktürttü.

Cumhuriyet Meydanı Öğretmenevi önünde dökülen hayır lokmasına vatandaşlar ilgi gösterdi.

Başkan Çiçek yaptığı açıklamada: "Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik ve Mareşallik" unvanını verildiği bugünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan savunmasında hayatlarını tehlikeye atan Gazilerimizi şükran ve minnet ile yad ediyor, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. “dedi.