DUYURULAR - T.C.Tire Belediyesi
T.C. Tire Belediyesi'nden Emekçileri Sevindiren Büyük Adım

“Mutlu insanların yaşadığı güzel bir Tire” hayalimize birlikte emek verdiğimiz belediye personelimizin 2021 yılı itibariyle alacağı asgari ücret 3.000 TL, en düşük ücret 3.641 TL olacaktır.

4 Eylül Kurtuluş Etkinlikleri 2020

4 Eylül Tire’mizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yılı Etkinlik Programı

10:00 Çelenk Töreni
(Cumhuriyet Meydanı)

10:15 Konuşmalar, Şiir Dinletileri ve Halk Oyunları Gösterisi
Protokol üyelerinin katılımı ile T.C. Tire Belediyesi Kent Müzesi önünde gerçekleştirilecektir.

10:30 Kurtuluş Korteji
İşletme ve Kurum araçlarının katılımı ile gerçekleştirilecektir.
(Şehit Yüzbaşı Gültekin Başargan Caddesinden başlayacaktır.)

16:00 Armoni Bandosu Konseri
T.C. Tire Belediyesi Sosyal Medya (Facebook) hesabından canlı yayınlanacaktır.

16:30 Yılmaz Göçmen Fotoğraf Sergisi ve Söyleşi
T.C. Tire Belediyesi Sosyal Medya (Facebook) hesabından canlı yayınlanacaktır.

Önemli Uyarı
Araçları ile Kurtuluş Kortejine katılacak olan işletme ve kurum görevlilerinin maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmelerini önemle rica ederiz.

İZMİR’DE BİR İLK!

Zeybeklik Anadolu’nun en büyük tarihi/folklorik değerlerinden ve en kıymetli kültürel miraslarından biridir.
T.C. Tire Belediyesi olarak; bu kıymetli mirası gelecek nesillere aktarmak ve Kuvayı Milliye Zeybeklerinin aziz hatırasını yaşatmak amacıyla büyük bir projeye başlamanın heyecanını yaşıyoruz.
T.C. Tire Belediyesi olarak; İzmir’in ilk, Ege Bölgesinin ise en kapsamlı Kuvayı Milliye ve Zeybek Müzesi’ni kuracağımızı duyurmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyarız.
Kurtuluş Mahallesi Türkocağı Caddesi’nde bulunan Doktor Nihat Bulguç Konağı’nda kurulacak olan T.C. Tire Belediyesi Kuvayı Milliye ve Zeybek Müzesi beş tematik odadan oluşacaktır. Söz konusu odalarda erken dönemlerden Milli Mücadele’nin zaferle nihayetlendiği güne dek Menderes Havzasında faaliyet göstermiş olan Atçalı Kel Mehmet Efe, Çakırcalı Ahmet Efe, Koca Cerit Mustafa Efe, Küçük Cerit Mehmet Efe, Tireli Mehmet Efe, Çamlıcalı Hüseyin Efe, Mursallılı İsmail Efe, Kemerdereli Ali Efe, Durmuş Ali Efe, Mursallılı İsmail Efe ve Çakırcalı Mehmet Efe gibi daha pek çok zeybek ve Kuvayı Milliye mensubu ile alakalı bilgi ve materyaller yer alacaktır.
Otantik zeybek kıyafetleri, ateşli ve kesici silahlar, askeri mühimmat, zeybek aksesuarları, belgeler, fotoğraflar, haritalar ve efemeralar gibi pek çok tarihsel doküman ve obje T.C. Tire Belediyesi Kuvayı Milliye ve Zeybek Müzesi’nde sergilenecektir.
Zeybek atalarının kıymetli adlarını ve Kuvayı Milliye Mücadelesinin aziz hatırasını canlı bir şekilde yaşatmak isteyen herkesi T.C. Tire Belediyesi Kuvayı Milliye ve Zeybek Müzesi’ne destek vermeye davet ediyoruz. Zeybekler ve Kuvayı Milliye yıllarıyla alakalı müzelik niteliği olan her tür obje ve belge bağışınız için şimdiden müteşekkiriz.

HOŞ GELDİN BEBEK!

Belediyemiz anne ve babaların mutluluklarına ortak olmak, bütçelerine katkı sağlamak amacıyla 0-3 aylık bebeklere yönelik “Hoş Geldin Bebek Seti” oluşturdu.

{{FORM:24:T.C.TİRE BELEDİYESİ E-BEBEK BAŞVURU PLATFORMU}}

AYDINLATMA METNİNİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN!
Başvurular sadece 0-3 ay arasındaki bebekler için yapılabilmektedir.

TİRE KENT ARŞİVİ MERKEZİ AÇILDI!

TİRE KENT ARŞİVİ MERKEZİ (TİKAM) AÇILDI
Tire Belediyesi Kent Arşivi Merkezi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılımıyla açıldı.
Soyer açılış konuşmasında"Yaşadığımız yerlerde sadece bizler varız zannediyoruz ama bizden öncesi var, tarih ve medeniyetler var. Bugün açılışını yaptığımız yer tam da bu dediğimi doğruluyor. Gelinmesi, görülmesi ve araştırma yapılması bir yer olmuş. Bu bağlamda Sayın Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve emeği geçen personeline teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Tunç Soyer'i Tire'de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran "Tire Kent Arşivi’nin amacı Tire ve çevresiyle alakalı inceleme ve araştırmalar yapmak, bilgi ve belge birikimi sağlamak ve bir kentsel belleğin oluşmasına katkıda bulunmaktır. Tire Belediyesi olarak tarih ve kültür çalışmalarımıza devam edeceğimizin teminatını burada bir kez daha verirken Kent Arşivimizin, İzmir tarihine katkı sunmak isteyen bütün akademisyen ve araştırmacılara açık olduğunu da belirtmek isterim. Katılımları ile bizleri onurlandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer Beye şahsım ve Tireliler adına teşekkür ediyorum" dedi.
KİMLER KATILDI
Açılışta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, eşi Necibe Duran ile birlikte Tire Belediyesi Başkan yardımcıları Halil Doğukan Eroğlu, Sefa Yıldırım, Halil Uslu, İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Kadir Çetin, CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Kültür ve Turizm Devlet eski Bakanı Halil Çulhaoğlu, Tire Belediyesi CHPli meclis üyeleri Serhan Aydın, Yalçın Kaya, Görkem Orucak, Kâmil Taşal, İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Gökhan Güngör, Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Ali Ayyıldız, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.